top of page

EXTRA

'Short stories' van Robin Wagenaar

Van 19 oktober t/m 13 november 2022 was de expositie 'Short Stories' van fotograaf Robin Wagenaar te zien in Cultuurhuis Lindenberg in Nijmegen.

In deze serie verzamelde Robin Wagenaar portretten en verhalen van jonge vrouwen die bewust hun haar afscheren. Deze serie laat de toeschouwer binnen in de persoonlijke verhalen van jonge vrouwen, hun kijk op de wereld en op vrouwelijkheid.

Een van de bezoekers met wie ik in gesprek raakte tijdens de expositie schreef de volgende woorden naar aanleiding van zijn ervaring en interpretatie bij de portretten:

Dit ben ik

  En ik ben oké

  Je mag vinden wat je vindt

  Maar ik ben ik

  Kwetsbaar, krachtig en

  Indien nodig

  Strijdbaar '      Rudolf Kaarsemaker

49 dingen waar ik in geloof

Bij On Stage Performing Arts hebben we met de groep van 6/8 jaar oud een lessenreeks gegeven over het thema 'dromen'. Deze dromen zijn uitgewerkt in tekeningen, fysiek spel, geleide fantasieën, dans en teksten. Daarnaast bundelden we de tekeningen in het gedicht '49 dingen waar ik in geloof' waarvan de tekst voortkomt uit de groep van 10/12 jaar oud met wie we het thema 'geloof' hebben behandeld.

Docu Achterlaten

Ter documentatie van mijn stage bij On Stage Performing Arts heb ik beeldmateriaal uit de lessen achter elkaar gezet en een gedicht geschreven. In deze video krijg je een kijkje achter de schermen, met mijn ogen als perspectief. Je ziet bijvoorbeeld hoe de tekeningen van '49 dingen waar ik in geloof' zijn gemaakt. De beelden en tekst doen tekort aan wat de ervaring voor mij heeft betekend maar ik deel graag via deze weg een kijkje.

IMG_5328.JPG

Model voor fotograaf Anna Perger

In de zomer van 2021 benaderde fotograaf Anna Perger mij via Instagram. Of ik voor haar zou willen poseren voor de uitbreiding van haar portfolio was de vraag. Dit verzoek kon ik uiteraard niet afwijzen. 

In het voorjaar van 2020 maakte ik deze video met mijn (oud-) studiegenoot en vriendin Carme Koetschruiter. De tekst heb ik geschreven naar aanleiding van een interview met Carme over haar ontwikkeling binnen onze opleiding. Het was een kwetsbaar en waardevol proces. Met beide nauwelijks weet van video en audio hebben we dit toch in elkaar weten te zetten. Soms met wat hulp van buitenaf. Ik deel deze video omdat het een stukje van mijn ontwikkeling en manier van werken laat zien. Procesgericht, in het moment, eerlijk en puur.

Proces

bottom of page